آنتی بیوتیکها چه تاثیری در درمان بیماری کرونا دارند؟
جارستان به نقل از سلامت نیوز؛ یک رزیدنت بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: مصرف آنتی بیوتیک نقش ثابت شدهای در درمان کووید۱۹ نداشته است پس بهتر است با پرهیز از استفاده بیجا از این داروها از بروز بحران افزایش مقاومت میکروبی بعد از بحران کرونا جلوگیری کنیم. فاطمه غنی زاده در گفتوگو با میزان در
جارستان به نقل از سلامت نیوز؛ یک رزیدنت بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: مصرف آنتی بیوتیک نقش ثابت شدهای در درمان کووید۱۹ نداشته است پس بهتر است با پرهیز از استفاده بیجا از این داروها از بروز بحران افزایش مقاومت میکروبی بعد از بحران کرونا جلوگیری کنیم.
فاطمه غنی زاده در گفتوگو با میزان در خصوص تاثیر آنتی بیوتیکها در درمان کرونا گفت: آنتی بیوتیکها برای بیماریهای باکتریال و امراض ویروسی که به آن یک بیماری باکتریایی اضافه شده باشد، مورد استفاده قرار میگیرند و در غیر این صورت اگر فرد به مصرف بیجای این نوع داروها اقدام کند، موجب میشود که مقاومت میکروبیش روز به روز افزایش یابد و با بحران مواجه شود.
وی ضمن اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی در مورد مصرف بیجای آنتی بیوتیکها احساس نگرانی کرده است، ادامه داد: در دستورالعملهای کشوری ما هم بر عدم استفاده بیجا از آنتی بیوتیکها تاکید شده است و عنوان شده که تنها در صورت شک به عفونت های باکتریایی باید آنتی بیوتیک تجویز شود.
این رزیدنت بیماریهای عفونی و گرم سیری بیان کرد: در درجه اول پزشکان باید بتوانند تشخیص دهند، بیماری، باکتریایی و یا ویروسی است و بیمار احتیاج به مصرف آنتی بیوتیک دارد یا نه و در درجه دوم مردم هم باید به پزشک خود اعتماد داشته باشند و در صورتی که دکتر به آنها میگوید احتیاجی به مصرف دارو و آنتی بیوتیک ندارند و با استراحت و رژیم غذایی بهبود پیدا میکنند، آن را بپذیرند و فکر نکنند برای درمان حتما باید آنتی بیوتیک و چرک خشک کن مصرف کنند و از خوردن خودسرانه این نوع داروها بپرهیزند.
غنی پور افزود: در برخی از بیماریهای ویروسی علاوه براینکه آنتی بیوتیکها هیچ تاثیری بر درمان آنها ندارد، داروهای ضد ویروسی هم بر درمان آنها موثر نیست و اصلا بیمار نیازی به مصرف دارو ندارد و فقط باید استراحت کند.
وی با بیان اینکه تعدادی از بیماران کووید۱۹ احتیاجی به مصرف دارو ندارند و فقط باید درمان علامتی انجام دهند، اظهار کرد: این دسته از بیماران مبتلا به کرونا اغلب با استراحت و رعایت رژیم غذایی مناسب بهبود مییابند.
این ریزیدنت بیماریهای عفونی ضمن تاکید بر اینکه بیماران فقط باید داروهایی را مصرف کنند که پزشک تجویز کرده است، عنوان کرد: اگر پزشکی آنتی بیوتیک تجویز کرد، نکته بسیار مهم این است که حتما باید برای بیمار در خصوص مصرف این داروها در طول زمان مناسبت توضیح دهد، چرا که استفاده از آنتی بیوتیکها در دورههای زمانی غیر علمی موجب افزایش یافتن مقاومت میکروبی میشود.
غنی پور با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی نکاتی را در خصوص مصرف آنتی بیوتیک در بحران جهانی کرونا مطرح کرده است که بیماران بعد از مصرف این نوع دارو دچار مقاومت میکروبی نشوند، توضیح داد: بعد از عدم مصرف بیجا و استفاده از آنتی بیوتیک در فواصل زمانی مناسبت مسئله سوم مطرح شده توسط WHO فراهم آوردن امکانات کافی برای آماده شدن سریعتر جواب آزمایش است تا با فرستادن یک کشت خون، باکتری و الگوی مقاومت آن به سرعت مشخص شود و ما بتوانیم از آنتی بیوتیک مناسب استفاده کنیم چرا که اگر از آنتی بیوتیک مناسب استفاده نشود مقاومت میکروبی افزایش مییابد.
وی تاکید کرد:برطبق مطالعاتی که تا کنون انجام شده آنتی مصرف بیوتیک نقش ثابت شدهای در درمان کووید۱۹ نداشته است پس بهتر است با پرهیز از استفاده بیجا از این داروها از بروز بحران افزایش مقاومت میکروبی بعد از بحران کرونا جلوگیری کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰